Ontdek de Vendée

De Vendée met haar mooie marktstadjes en vissershavens, prachtige landschap en stranden, internationaal bekende watersportvoorzieningen, golfbanen is een plek waar veel toeristen jaarlijks terugkeren. Er zijn tal van leuke activiteiten voor ieders smaak en portemonnee.

Sport

In de Vendée kun je verschillende sporten beoefenen, zoals bijvoorbeeld tennis, paardrijden, surfen, zeilen, windsurfen, waterskiën, kanoën en kayakken, quadbiken, karten, landzeilen en paintball. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de waterparken die de omgeving rijk is.

Fietsen

De Vendée heeft een relatief vlak landschap. Met een groeiend aantal fietspaden is het ideaal om te fietsen. Dit jaar is de ‘piste cyclable’ geopend, die St. Gilles met de kust verbindt. Wil je meer weten over fietsroutes, informeer dan bij de receptie. Je kunt je eigen fiets meenemen, maar op de camping hebben we ook voldoende fietsen te huur voor volwassenen en kinderen.

Golf

Vier fantastische golfbanen bevinden zich in de nabije omgeving van Le Pas Opton. Les Fontelles, een leuke golfbaan op slechts 10 minuten afstand van het park. Ledere dag zijn er mogelijkheden om te spelen en de medewerkers van de receptie kunnen u in contact brengen met andere golfers. Als u te weinig ruimte in uw auto heeft voor uw golfspullen, dan kunt u ook deze ter plaatse huren.

Top 3 uitstapjes in de Vendée

1.  Puy du Fou /La Cinéscénie

Beleef een onvergetelijke dag in themapark Puy du Fou. Om alle uitvoeringen te zien, heb je meer dan een dag nodig. Iedere zomer wordt op vrijdag- en zaterdagavond La Cinéscénie gehouden, Een bruisend evenement in de open lucht. Meer dan 1.000 acteurs, het grootste openluchtpodium van de wereld, vuurwerk, spectaculaire belichting en indrukwekkende paardrijkunst maken deze avond voor u en voor de andere bezoekers tot een onvergetelijke gebeurtenis.

2. Ile d’yeu

Vanuit St. Gilles kom je met een korte boottrip op het Ile d’yes, een idyllisch eiland. Het heeft lange zandstranden. Het is ideaal om te verkennen met een scooter of op de fiets. In een van de havens kun je genieten van vers gevangen vis. Het is een ideale plek om te wandelen en te fietsen en tot rust te komen.

3. Wijngaard

Breng een bezoek aan het dichtbij gelegen Muscadet of Anjou Wijnberg. Je leert er de tradities van de wijnteelt te leren kennen. Koppel je uitstapje aan een heerlijke lunch in een restaurant van een typisch Frans dorp of aan de bezichtiging van een kasteel.

Op het Engelstalige deel van onze website vindt u nog veel meer informatie over leuke uitstapjes in de omgeving.

Onze medewerkers bij Le Pas Opton helpen je graag bij het zoeken naar geschikte uitstapjes in de omgeving.